Hoklavier

Biografie

Hoklavier is opgericht in februari 1992 en bestond oorspronkelijk uit hobo, klarinet en piano. Vanuit de instrumentnamen hobo, klarinet, klavier (en met z’n vieren) is de naam Hoklavier ontstaan. In de loop der jaren is het ensemble aangevuld met dwarsfluit, baritonsax, fagot en hoorn.

Hoklavier heeft aan vele muziekevenementen medewerking verleend. Er waren jaarlijkse optredens bij Halderberge Muzikaal, ook speelde Hoklavier bij speciale gelegenheden, bijvoorbeeld concerten voor Amnesty International en het Internationaal Muziekfestival in Goes. Tevens waren er optredens met koren, zoals met het vrouwenkoor Giocoso uit Etten-Leur, het koor Cordatus uit Nieuwkuijk en zangkwartet Cantus Cets (www.cantuscets.nl) uit Kaatsheuvel. Ook verleent Hoklavier jaarlijks medewerking aan Kerstconcerten, zoals in 2010 en 2011 in “De Ark” te Halsteren, samen met het Borgvliets Gemengd Koor uit Bergen op Zoom (www.bgkboz.nl).
Het jaarlijks optreden tijdens de Kunst in de Monumenten (KidM) in Bergen op Zoom is onderhand een traditie te noemen.

Het repertoire is veelzijdig, klassieke werken maar ook musical- en koorbewerkingen staan op het programma. Zelfs populaire muziek, mits goed gearrangeerd, wordt niet overgeslagen.

Iedere maandagavond wordt er gerepeteerd in de Protestantse Kerk te Oudenbosch onder leiding van dirigent Jan Roovers. Hoklavier streeft ernaar om in de toekomst wat vaker op te treden, eventueel samen met andere muziekgroepen, zoals koren, ensembles en/of orkesten.